T +31(0)88 55 21 100
info@jdengineers.nl

1 Lijm controle

De basis lijm controler kan tot 16 lijm koppen aansturen. Met de mogelijkheid om dit uit te breiden tot 32, 64 lijm koppen. Met de Lijm controler kan bijna elk merk lijm kop worden aangestuurd. Bijvoorbeeld Nordson, Valco, Reuther, etc. Bedrading en leidingen zijn geïntegreerd in de machine.

Speciale functies:
Puntverlijming (stitchen), Auto-stitch, en de unieke JD Glue reducer voor elk lijmspoor. Speciale copy / paste-functies en visuele weergave op het display.

2 Back fold control

Servo Systeem voor achter vouwhaken

De servo aangedreven achter vouwhaken maken het mogelijk met minimale afstand tussen de plano's te produceren. Deze minimale afstand tussen de plano zal resulteren in meer dozen per meter, en meer output bij een relatief lage riemsnelheid.

Beschrijving van het servo-systeem voor "back-fold
Het servosysteem bevat de volgende onderdelen:
Besturingskast met alle elctronische componenten.
Operator terminal met touch screen
Servomotoren met speciale reductor kasten
Set fotocellen en sensoren inclusief montagemateriaal
Encoder inclusief montagemateriaal
Set kabels en connectoren
Montageset servomotoren
Software in het Engels, Nederlands en Duits
Schema's, onderdelenlijst en Nederlandse handleiding

Het servosysteem kan worden gebruikt binnen een temperatuurbereik van 0 tot 40 ° C.
De gebruikte drives hebben een ingebouwde veiligheid en zijn aangesloten op de veiligheids CPU van het JD besturings systeem.


Het bedieningspaneel
Bedieningspaneel is een touch-screen
Het touch-screen wordt aan de bedieningszijde van de machine gemonteerd.
De noodzakelijke data wordt eenvoudig ingevoerd via het touch screen.
In het geval van een storing, wordt deze op het scherm weergegeven en gelogd met datum en tijd.

3 Feeder Belt speed Control

Een flexibele oplossing om de snelheid van de feeder riemen regelen. Dit is een onafhankelijke snelheidsregeling voor de feeder riemen, zowel continue invoeren als tact-inleg zijn mogelijk. Ook deze upgrade wordt bediend middels een touch-screen.

Speciale opties:
De gebruikte drives hebben een ingebouwde veiligheid en zijn aangesloten op de veiligheids CPU van het JD besturings systeem.

4 Special Fold

De JD special fold is een servo gestuurde roterende voorvouw haak, gemonteerd op een 6-kante as. Deze upgrade biedt de mogelijkheid om met minimale tussenafstand te produceren bij hoge snelheden. Ook deze upgrade wordt bediend middels een touch screen.

De gebruikte drives hebben een ingebouwde veiligheid en zijn aangesloten op de veiligheids CPU van het JD besturings systeem.

5 T-Fold

The T-Fold is een vouwhaak boven de papierlijn. Met deze optie is het mogelijk om een doos over de gehele breedte te vouwen. De T-Fold geeft hierbij de nodige ondersteuning van de bovenkant.

De gebruikte drives hebben een ingebouwde veiligheid en zijn aangesloten op de veiligheids CPU van het JD besturings systeem.

6 Jam detect

De "prop" beveiliging gebruikt optische sensors om de lengte van de doos te meten, evenals de positie van de doos in de machine en eventuele "twist". Bij een geconstateerde onacceptabele afwijking wordt de machine sectiegewijs afgeschakeld. Optioneel kunnen er waarschuwings lampen op het systeem worden aangesloten. Fouten zullen worden gelogd in het systeem, met een tijd en datum. Standaard kunnen er 16 sensors en 16 signaal lampen op het systeem worden aangesloten.

De detectie sensors kunnen overal in de machine worden gemonteerd. Het systeem is "zelf lerend" om de insteltijden tot een minimum te beperken.

7 Quick set

De onderdelen voor de Tanabe frame verstel computers zijn verouderd of niet meer leverbaar. Daarom heeft JD engineers het JD Quick set systeem ontwikkeld. Het JD Quick set-systeem is een vervanging voor frame verstel computers. Met een afstandsbediening kunt u de frames in de gewenste positie brengen. Door meer knoppen te bedienen, kunnen er meerdere frames gelijktijdig worden versteld.

De JD Quick set is een stand-alone systeem dat niet in de JD machinebesturing is geïntegreerd.

8 Lijm detectie

De lijm detectie maakt gebruik van optische sensoren om de lengte en de positie van lijm op de plano tijdens de productie te meten. Indien een onaanvaardbaar verschil wordt vastgesteld, wordt de machine sectie gewijs uitgeschakeld. Signaal lampen kunnen worden aangesloten en een melding met tijd en datum zal worden gelogd. Standaard kunnen 16 optische sensoren worden aangesloten op het systeem.

Het systeem is "zelf lerend" om insteltijden tot een minimum te beperken. Het is zowel met koud-lijm als hotmelt te gebruiken.

9 Vouwriem regeling

De vouwriem regeling is een flexibele oplossing om de snelheid van de vouwriemen te regelen. Beide riemen kunnen onafhankelijk van elkaar worden ingesteld, zelfs tijdens productie (on the flow). Instellingen worden in het touch-screen ingegeven.

De gebruikte drives hebben een ingebouwde veiligheid en zijn aangesloten op de veiligheids CPU van het JD besturings systeem.

10 Squaring system

Het JD stopper systeem bevat 3 stopper modules in het geval van 3 transporten. In het geval van 2 transporten bestaat het systeem uit 4 modules. Als er geen output beschikbaar is op de machine, dan is een extra besturings element noodzakelijk.

Uitrichters in de eindvouw of trombone sectie. Dit systeem is gemakkelijk te monteren op de meeste merken vouw-plak machines. Het is speciaal ontwikkeld voor de kortere dozen. Afhankelijk van het type doos, kan het systeem tot 12.00 st./h uitrichten. De stoppers kunnen ook in andeere secties worden gemonteerd om de dozen recht te leggen.

11 Kicker

Het kicker systeem wordt veelal gemonteerd in de trombone sectie om een gevouwen doos iets naar links of naar rechts te leggen.

Dit maakt het afpakken aan het eind van de perssectie een stuk eenvoudiger doordat de bundels niet meer handmatig geteld hoeven te worden.

12 Rotating Squaring

De servo aangedreven Roterende uitrichter is speciaal ontworpen voor de gevallen waar de pneumatische JD Stopper te traag is. Deze uitrichter is speciaal ontworpen voor kleinere dozen die draaien op hoge snelheid en is in staat de dozen met minimale tussenruimte te verwerken. Het systeem is in staat om diverse types dozen met hoge snelheid (tot 30.000 st./h) te verwerken. Uiteraard afhankelijk van het type doos.

Deze Roterende uitrichter kan ook in andere secties worden gemonteerd om de dozen recht te leggen, en hierdoor onnodige vastlopers te voorkomen.

13 Teller

Bediend door een touch screen. (Stand alone versie). De teller kan worden aangesloten op de JD hoofdcomputer. Alle ingestelde waardes worden dan opgeslagen voor een volgende run. De counter heeft een "dual" functie, zodat ook oneven paketten kunnen worden geteld (bv. 12/13). Via de JD teller kunnen ook de conveyor, de LSU uitrichter, de counter kicker en de "jam"detectie worden aangestuurd.

(Als een JD Machine Control op de machine is gemonteerd, dan kan de teller worden geintegreerd in de hoofdcomputer)

14 Conveyor control

De JD conveyor esturing detecteert de stroom van dozen in de vouw-plak machine. Aan de hand van de ProductieAantal/aantal dozen per uur, wordt de conveyorband gestart en gestopt om een constante flow door de conveyor te waarborgen. De gewenste overlap kan eenvoudig worden inggeven en de machine doet de rest. Afwijkende afstanden tussen de dozen hebben nauwelijks invloed op de conveyor.

Indien de aandrijving van de pers-transporteur in de JD hoofd-schijf, kan de shingling nog worden verbeterd

15 LSU (Latest Squaring Unit)

Het apparaat is speciaal ontworpen voor kortere dozen die moeilijk te stapelen zijn voor de conveyor. Het kan langsnaad, crashlock en RSC dozen tot ongeveer 15.000 st / h. verwerken (Afhankelijk van formaat en type).

Type A wordt meestal gemonteerd op Press Conveyors met een maximale breedte van 1200 mm
Type B wordt gewoonlijk gemonteerd op Press Conveyors vanaf van 1200 mm

16 Online support system

JDIS is de JD online support systeem
Met dit systeem kunnen wij online:
  • Controleren de staat van de drive's.
  • De instellingen controleren en eventueel veranderen / aanpassen.
  • De logbestanden uitlezen om eenvoudiger storingen te analyseren.
  • Software updates uitvoeren
  • De bediening overnemen voor b.v. trainingsdoeleinden of in het geval van problemen.

17 Hoofd computer

De hoofd computer kent twee uitvoeringen:
JDHoofd computer FD is uitgerust met frequentieregelaars. Deze regelen de snelheid van de machine. De gebruikte drives hebben een ingebouwde veiligheid en zijn aangesloten op de veiligheids CPU van het JD besturings systeem.

JD Main-Drive SD is uitgerust met servo drives. Elke sectie zal worden uitgerust met een of meer servo drives. Deze drives controleren de snelheid van de machine en de positie van de dozen in alle secties. Bij een gedetecteerde fout (zie ook JD Jam-detectie en JD Lijm-detectie), wordt de machine sectie voor sectie uitgeschakeld. Dit resulteert in minder afval. Vooral wanneer men hot-melt lijm gebruikt.

De gebruikte drives hebben een ingebouwde veiligheid en zijn aangesloten op de veiligheids CPU van het JD besturings systeem.

18 Machine veiligheid

De JD Machine Veiligheid is onderdeel van de JD Machine besturing. Zodra de JD Machine besturing is voorzien van een of meer servo of frequentieregelaars, wordt er een veiligheids CPU met I / O- opgenomen in het systeem.

Deze beveiliging CPUcontroleert alle bewegende onderdelen en zal de machine in een veilige modus schakelen. Stop en noodstopknoppen evenals lichtgordijnen, sensoren en veiligheidsmatten kunnen worden aangesloten op de ingangen van de JD Machineveiligheids I / O om zo een veilige werkomgeving voor de operators te creëren.

De gebruikte drives hebben een ingebouwde veiligheid en zijn aangesloten op de veiligheids CPU van het JD besturings systeem.
Machine control scheme
Machine besturing (Engels)
(klik om te vergroten)

JD Machine besturing

De ontwikkeling van de JD Machine besturing is het gevolg van het feit dat onderdelen van de huidige besturingen van de vouw-plak machines zijn achterhaald of niet meer leverbaar zijn. De basis voor deze JD Machine besturing zijn het JD Servo System en het JD Lijm systeem.

Het "brein" van de JD Machine besturing is een CPU / machine besturing met een "HMI" (touch screen). Deze CPU / Machine besturing kan alle functies van de machine overnemen. Ook alle berekeningen die nodig zijn worden verwerkt in dit besturingselement.

De bestaande Tanabe besturingselementen kunnen niet worden bediend met deze JD Machine controler. Alle gebruikte drives hebben een interne veiligheid en worden aangesloten op de veiligheids CPU in de JD Machine besturing.

Indien gewenst kan JD Engineers u ook individuele oplossingen aanbieden. Op maat gemaakt, en aansluitend op uw wensen zodat u optimaal kunt produceren.